» »

Parkside izdelki - vaše izkušnje

Parkside izdelki - vaše izkušnje

1
2
3

Colt1911 ::

Pa saj so vedno v Lidlu.
Kolikor vem je Parkside njihova blagovna znamka.

kuglvinkl ::

a je kdo kupil vrtalni stroj, ki bo na voljo od četrtka dalje? Kakšne izkušnje? tnx!
Your focus determines your reallity

DePalmo ::

Sklepam da govoriš o tistem ki JE bil na voljo od prejšnjega četrtka dalje.

Ja. Solidna mašina ampak sem šele doma opazil da ni udarni vrtalnik, je samo navadni. Po moči je tam tam z udarnim (nisem gledal Nm, ampak po občutku), tako da sem zadovoljen. Plus je da imaš dve baterije, tako da če kaj bolj resnega delaš eno filaš, drugo pa uporabljaš.

Motion ::

Pomoje ma v mislih tega namiznega za 80e.

https://www.lidl.si/p/rocno-delovno-oro...

Prjatu je kupu nekaj podobnega (ali enako) leta nazaj. Pravi da je ok le jermenice na vrhu s katerimi spreminjaš delovne obrate so plastične in gredo dokaj hitro če ga malo bolj forciraš. On jih je nato nadomestil z železnimi pa ni mel več problemov, je pa dodaten strošek ki ni zanemaljiv.

kuglvinkl ::

Motion je izjavil:

Pomoje ma v mislih tega namiznega za 80e.

https://www.lidl.si/p/rocno-delovno-oro...

Prjatu je kupu nekaj podobnega (ali enako) leta nazaj. Pravi da je ok le jermenice na vrhu s katerimi spreminjaš delovne obrate so plastične in gredo dokaj hitro če ga malo bolj forciraš. On jih je nato nadomestil z železnimi pa ni mel več problemov, je pa dodaten strošek ki ni zanemaljiv.


Thnx!
Your focus determines your reallity

Ijus ::

hjao, jaz bi skoraj pozabil napisat kar sem obljubil:

fotr je sežagal 16 kubikov hlodov in je rekel samo kapo dol koliko je omenjena parkside električna motorna žaga dobra. res. bila je pa sramotnih 60€. lol no.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

starfotr ::

https://www.letakonosa.si/lidl/ljubljan...

Gledam to pisalo. Slučajno imam enega doma, ker sem ga dobil kot promocijsko darilo za novo leto pred leti. Ni vreden niti kitajske nabavne cene. Na aliex je 1/10 te cene.

Parkside kakovost? My ass. Ne kupovat teh smeti.

Isto skodelica

https://www.letakonosa.si/lidl/ljubljan...


Še pri nas jo dobiš, brez logotipa. In še ceneje.

https://www.drowa.si/izdelek/skodelica-...

Te Nemci so eni navadni požeruhi. Prodajajo kitajsko sranje kao po akcijskih cenah, v resnici pa dobiš kadarkoli v leti ceneje kjerkoli v Sloveniji isti artikel brez spama.

Saj razumem, je treba nahranit požeruhe in investicije v trgovine, sploh tiste, ki so v centru mesta.

Utk ::

Ja, šalca za kavo vse pove o vrednosti mašin z istim napisom gor...in pol misliš, da so vsi drugi bedasti.

Senzor ::

Tehnika v Lidlu (pa tudi Hoferju) sploh ni več poceni.

Se sicer najde še kakšen dober deal, ampak na splošno pa:
- kar je kvalitetno, je cena že takšna, da raje dodaš še malenkost in vzameš brand name
- kar je poceni, je cheap kitajski krš

starfotr ::

Parkside ni samo akumulatorsko orodje. Imajo še merch za zveste ovčice.

Kot so kuliji, ure, gate, šalce ipd.

In če piše gor to ime in prodajajo v te trgovini, potem menim, da to predstavlja znamko. Ni to naredil nek tiskar promo materiala d.o.o., da bi služil na "fake" izdelkih tega diskonta. Kot to delajo v vseh južnih krajih, kjer lahko kupiš majice z logotom znanih tekstilnih multinacionalk.

darkolord ::

Tisti kuli je na Aliexpressu cca. $4, šalca, ki si jo polinkal, je pa manjša.

Poglej pa še, koliko stane Makita šalca.

starfotr ::

Samo še čakam, da bodo parkside kot akrapovič softshelli ali pa spider bunde, katere vsak južni brat že nosi skupaj s pederušo.

A si na aliex gledal cel kontejner za 4 eur ali kaj?

https://www.anan-promotion.si/sl/pisalo...

Glede na to, da pri nas prodajajo po 1 eur za kos. Lidl pa 6x višjo ceno.

hotig ::

No ja, tisti za 0,97E velja za minimalno naročilo 100 kos, samo za pravne osebe in brez DDV in poštnine. Se pa na AE dobijo že za cca. 1,3E za kos (vključno z poštnino, DDV je vključen, vsi ostali stroški pri nas pa so odvisni od načina dostave). Cene in poštnina sicer varirajo glede na količino, ampak je to še vedno 1/5 tistega v Lidlu in brez reklamnega napisa. Verjetno jih v DE talajo zastonj kot promocijski izdelek pa jim je ostalo preveč zaloge, ki je zdaj poskušajo prodat naivnežem "tu spodaj".

No po 5 min sem se vgriznil v jezik. V DE ga tudi prodajajo za 5,49E. Še vedno preveč, sploh za več kosov je AE še vedno best deal. Ga ne rabim, ampak me matra da ga naročim namesto ene kave v lokalu (P.S.: že dolgo nisem pil kave v lokalu :)).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hotig ()

mihagr ::

starfotr
še enkrat si poglej link, ki si ga postal.
pravi pa nakup samo za pravne osebe, pri nakupu za več kot 100€.

Miki N ::

Ma tale kuli si jaz predstavljam kot Slotech merch. :))

Mimogrede, bo to kdaj?

starfotr ::

mihagr je izjavil:

starfotr
še enkrat si poglej link, ki si ga postal.
pravi pa nakup samo za pravne osebe, pri nakupu za več kot 100€.



Evo ti en drug link.
https://studiob.si/artikel/3290/kemicni...

Glej, hočem reči, da so te švabi postali resno požrešni. In da 5 ali več kratnik cene od konkurence ni ravno apetitlih.

In še kakovost tega kulija je tako slaba, da kar smrdi.

Nabavili so jih pa za nekaj centov, kolikor jih poznam.

IL_DIAVOLO ::

Za hobi zadeve je vec kot solidna zadeva.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Invictus ::

Ker je večina krame med 20-30 EUR, če si ponucal za en projekt, oz. da ti je delalo eno leto, si že amortiziral.

Mene so edino zafrknili z bor mašino, ker je res zanič.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mihagr ::

starfotr
morda je prav, da pokažeš na to kakšne cene imajo nekateri trgovci, vendar tudi ta link, ki si ga postal ni v redu za primerjavo. tudi ta firma je posrednik in ti nudi med drugim tisk na artikle, to zopet ni maloprodaja za človeka, ki bi prišel v trgovino in kupil 1 svinčnik.
lp

Milan48 ::

Imam strojčke in naprave od Lidla in Hoferja, tudi OBI. Solidni izdelki za solidno ceno in dobro garancijo. Ker tudi popravljam te strojčke lahko mirno napišem, da mi je Parkside (zeleni, sploh pa črni program) boljši od Makite (izdelava, design, uporabljeni materiali), da ne pišem o Boschevem programu (za razred slabša kvaliteta zelenih in modrih). In vse to za večkratnik nižje cene pri Parkside in Einhell.
PS: Škoda, da Parkside in Einhell na vgradita senzorja in stikala temperaturne preobremenitve (stane okrog 1€), da bi zaščitil strojček pred preobremenitvijo, oz. napačno uporabo. Te zaščite nimajo, v veliki večini, niti ostale renomirane firme. Verjetno zanalašč. ;)

Avenger ::

^^^^Demn. To je pa presenetljivo. Ej, kaj pa aku zadeve? Tudi v redu?

Vsi pišete, da je za hobi uporabo super, ampak kaj to pomeni? Poleg življenjske dobe to pomeni, da so profi stvari bolj premišljeno narejene, npr. gumbi ali stikala so tam kjer jih pričakuješ, sila potrebna za vklop in izklop je ravno prava (kar se sčasoma zelo malo spreminja), imajo (kjer je potrebno) mehki zagon motorja, običajno večjo moč oz. večji navor pri isto deklarirani električni moči. Orodje je bolj ergonomično, lepše sede v roko, ne žuli, lažje delat z njim, hobi variante znajo bit pri isti deklarirani moči težje in večje, ali pa le večje (pa plastični zobniki not).

Lep primer je Makitina tamala fleksarca 125mm, dovolj ozka, da jo komot primeš, moči dovolj, vibracij ni, ni pregalasna, veselje delat z njo. Za razliko od npr. Black&Decker.

Če živiš v bloku in rabiš zadevo 1x vsakih 5 let, potem res nimaš kaj premišljat, če maš pa mejhno delavnico v garaži in se vsake toliko greš razne projekte sestavljanja itd., potem nabavi nekaj kar boš imel cel lajf. Jaz imam bolj pomisleke glede tega al štrom al baterije, ker tud če greš na Milwaukee bojo lahko (=zagotovo) čez 10 let skenslali totalno vse Li-Ion in bojo šli na nekaj čisto tretjega. Ne vem, verjetno se bo še vedno dalo zamenjati akumulatorje ko bojo crknili, ampak majkemi da si ne predstavljam, kakšno ročno orodje se bo uporabljalo čez 30 let in na kakšen pogon bo...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

fikus_ ::

Nič nimam proti Parkside, ampak Milan dela reklamo za njih!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

jonystar ::

Sosed je preštemal celo bajto s Parksideovo mašino, ko je na novo vlekel električno napeljavo in še vedno deluje. Tako, da zgleda je OK.

Milan48 ::

Če je to reklama, ker na podlagi dolgoletnih izkušenj z različnimi firmami (popravila delov, ohišij, zobčenikov, navitij statorjev in rotorjev, ščetk, regulatorjev vrtljajev, ...) primerjam te firme, pa naj bo, če tako mislite. Jaz, na podlagi mojih in sinovih izkušenj, mislim drugače.

miko22 ::

darkolord ::

Verjetno bolje kaj rabljenega brand name ...

starfotr ::

Vzameš kitajsko kopijo huse.

Holzfforma G372XP

Vsi rezervni kosi od huse pašejo na to.

fikus_ ::

Podobna kot vse iz tega cenovnega razreda, 3 leta garancije je +
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

bbbbbb2015 ::

Ijus je izjavil:

Je to za kaj? Je tako kot nekateri pravijo, da je ParkSide zelo dobra firma z budget cenami svojih izdelkov ali gre za še eno bolj tko-tko bedno firmo z bednimi izdleki? Kake imate vi izkušnje? Oziroma, če poveste karkoli o tej firmi in njihovih izdelkih.


Kolikor denarja, tolikor muzike. Imam visokotlačni kompresor Kaercher, zdajle bo star 12 let, nekaj je dihtunga spustila, zdajle bo šel na popravilo, originalni deli, vse še imajo in bodo popravili. Enako Bosch.

Imel pa sem baterijski vijačnik Parkside, ki je po 2 letih spustil dušo, popraviti se ne da, pa četudi bi se dalo, rezervne baterije nimajo več, ker ima baterija nenormalno kratek vek trajanja.

Zato sme vzel drugi baterijski vijačnik Bosch, ki še sedaj dela brez težav. Imel je leto garancije, če si se pa registriral, tam nekje na internetni strani, pa so bila 3 leta garancije.

Kolikor denarja, tolikor muzike.

Kupi raje orodje preko interneta, bo ceneje eno 20-30%, pa dobro firmo.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Jaz pa zdaj kupujem za hobi oz. domačo uporabo le še Makito. Tudi zato, ker imam kar nekaj LXT baterij in sta vsaj dve vedno ready za nov projekt uničevanja stvari.

darkolord ::

Če imaš 3D printer (ali kolega z njim) in nimaš dveh levih rok, si narediš adapterje za skoraj poljubne kombinacije baterij in strojčkov. No, tudi na ebayu jih najdeš.

Parkside baterije uporabljam na Parkside, Bosch Professional, Makita, Worx, Einhell ... strojčkih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

kajtimara ::

darkolord je izjavil:

...Parkside baterije uporabljam na Parkside, Bosch Professional, Makita, Worx, Einhell ... strojčkih.


:):)

kajtimara ::

Milan48 je izjavil:

Imam strojčke in naprave od Lidla in Hoferja, tudi OBI. Solidni izdelki za solidno ceno in dobro garancijo. Ker tudi popravljam te strojčke lahko mirno napišem, da mi je Parkside (zeleni, sploh pa črni program) boljši ...

Če govorimo o bateriji. Naj bi bile enake med enimi modeli.
Kako 'močna' naj bi baterija bila?
Ali je kaka razlika med baterijami ki gredo V ročaj - podolgovate in med tistimi, ki se nataknejo NA ročaj - na ročaju spodaj?

darkolord ::

Tiste za v ročaj imajo praviloma nižjo napetost, nižjo kapaciteto in nižjo tokovno zmogljivost (maksimalno moč).

Primerne so tam, kjer je važna kompaktnost in ne moč.

mn ::

darkolord je izjavil:

Če imaš 3D printer (ali kolega z njim) in nimaš dveh levih rok, si narediš adapterje za skoraj poljubne kombinacije baterij in strojčkov. No, tudi na ebayu jih najdeš.

Parkside baterije uporabljam na Parkside, Bosch Professional, Makita, Worx, Einhell ... strojčkih.


Je možnost, da mi pošlješ linke na STLe. In pa od kje si bakrene kontakte dobil?

darkolord ::

Tukaj je en seznam.

Kontakti: moški in ženski

NoFear85 ::

Ima morda kdo akumulatorsko verizno zago?

darkolord ::

Imam - Performance verzijo. Kaj te zanima?

NoFear85 ::

Kako se kaj obnese? Imam nekaj njihovega aku orodja, pa baterij, tako da razmisljam tudi o zagi, za kaj porezat okoli hise

AvtoR ::

Sam že nekaj let kupujem njihovo baterijsko orodje. Začel sem z vrtalko, potem pa sem počasi kupoval škarje za živo mejo, kosilnico na nitko, verižno žago, žago za obrezovanje vej, tlačni čistilnik, letos pa še puhalnik za listje, vse baterijsko 20V. Imam nekaj 2A baterij. Dokupil sem 4Ah klasično baterijo in še dve smart 8Ah bateriji. Crknila mi je baterijska nitkarica, ostalo zaenkrat deluje.
Imam pa velike probleme z 8Ah smart baterijami. Ali se ne polnijo ali pa so mrtve. Obe so bile že menjane pod garancijo. Eno sem že dvakrat poslal na servis in je trenutno niti nimajo na zalogi za menjavo. Imam malo mešane občutke. Zgleda da nove 8Ah baterije niso ravno dober nakup. Stare 2Ah in 4Ah mi delajo brez problema.
Ima še kdo probleme z 20V 8Ah smart Parkside baterijami?

darkolord ::

@NoFear85: super je. Meni se zdi za domačo uporabo za razred boljše od tapoceni motornih žag.

Ijus ::

ima od vas kdo bencinsko motorno verižno žago PBKS 53 A1?

zanima me kje se nahaja luknjica za uravnavanje tlaka v rezervoarju za gorivo?
izgeda je le-ta zamašena - ker po nekaj minutah delovanja žage ta ugasne.
po nekaj minutah recimo 10 minutah jo lahko spet zalaufam.

izgleda je ta luknjica zamašena. ker kot rečeno žaga normalno deluje.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ijus ()

fikus_ ::

Ko odviješ cep, ali se sliši, da potegne zrak noter?

Nekatere imajo skozi čep, nekatere pa skozi dodatno cevko v tank.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

d4vid ::

Pomoje maš dodatno cevko, na čepu pomoje ne (ker bi teklo ven)
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

fikus_ ::

Če je dostop zraka skozi čep, ima le ta nepovratni ventil, tako da bencin ne teče ven. Novejše imajo ponavadi dodatno cevko v tank in spet ali nepovratni ventil ali speljano v uplinjač.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Ijus ::

sem enostavno rešil zadevo drugače: ne zašraufam zamaška za gorivo do konca. x)
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Koraaz ::

Ta teden od četrtka dalje, bodo imeli v ponudbi akumulatorsko kosilnico: https://www.lidl.si/p/akumulatorska-kos...

Zanima me, če ima kdo izkušnje s to kosilnico ali podobno akumulatorsko kosilnico? Na kaj je potrebno biti pozoren in kake so potencialne hibe, če obstajajo?

Hvala!

ReRMh ::

mi mamo tudi nekaj od tega parkside, za hobi, itak - samo vedno v tla gledamo, če nas kdo vidi :D

BlaY0 ::

Ja, pravi siromak si ;)

d4vid ::

ReRMh je izjavil:

mi mamo tudi nekaj od tega parkside, za hobi, itak - samo vedno v tla gledamo, če nas kdo vidi :D



Moram rečt, da si res siromak. V glavi.

Meni stroji za to ceno služijo odlično, za moje potrebe brezveze kupujem milvaukee, makita, dewalt in podobno in me ni sram povedat da mam parkside, tud s marsikatero dost dražjo se nekatere zadeve komot primerjajo.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater baterijski vrtalnik? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
603200613 (8718) lopov
»

Hofer vs. Lidl "tehnična" roba (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
568057 (3236) hojnikb
»

Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12726565 (10846) Silici
»

Akumulatorski vijačnik / vrtalnik (prvo aku. orodje kasnejšega kompleta) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9912191 (9613) BorutO
»

Komplet akumulatorskega orodja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2813151 (8469) bozgo88

Več podobnih tem